Steun voor grotere productie biostimulant uit zeewier

Zeewierproducent The Seaweed Company wil Europees marktleider worden in de markt voor duurzame en betaalbare verwerking van zeewierextracten. Projectfinancierder Invest International gaat het bedrijf ondersteunen om die ambitie waar te maken.

Steun+voor+grotere+productie+biostimulant+uit+zeewier
© Eigen Foto/ Onbekend

The Seaweed Company gaat onderzoek doen om de productie van biostimulanten op basis van zeewier te optimaliseren. Deze producten zijn bedoeld om de groei en weerstand van planten te verbeteren. Dat moet dan weer leiden tot een verminderd gebruik van kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen.

Met de investering van Invest International wil The Seaweed Company de productietechnologie verbeteren en optimaliseren. Door versnelling in de ontwikkeling van biostimulanten uit zeewier hoopt het bedrijf een belangrijke positie te verwerven in de Europese markt voor deze producten.


'Een revolutionair idee'

The Seaweed Company biedt een oplossing voor mondiale uitdagingen, stelt directeur private sector Michel Slootweg van Invest International. Hij noemt de productie van biostimulanten uit zeewier een revolutionair idee van een Nederlands bedrijf dat kan helpen de landbouw duurzamer te maken.

De investering van Invest International moet het bedrijf helpen om de stap naar internationaal marktleiderschap te kunnen maken. De investeerder stelt kapitaal beschikbaar en eist dat pas terug zodra er succes is geboekt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    22° / 17°
    20 %
  • Maandag
    21° / 14°
    50 %
  • Dinsdag
    18° / 13°
    75 %
Meer weer