Duitsland slacht iets meer varkens in eerste vijf maanden

In de eerste vijf maanden van dit jaar heeft Duitsland iets meer varkens geslacht dan een jaar eerder (+1,3 procent). Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het Duitse statistiekbureau Destatis. Een klein deel van de stijging komt doordat er meer slachtvarkens zijn geïmporteerd.

Duitsland+slacht+iets+meer+varkens+in+eerste+vijf+maanden
© Henk Riswick

Het aantal slachtingen is in de periode van januari tot en met mei met 244.229 gestegen naar 18,4 miljoen stuks. In de eerste vijf maanden van 2023 werden bijna 18,2 miljoen dieren geslacht. De stijging komt voor een klein deel door extra import. Die is met 6.233 dieren gestegen naar een totaal van 627.106 geïmporteerde vleesvarkens voor de slacht.

Het aantal varkensslachtingen in Duitsland daalde over heel het afgelopen jaar nog met 6,9 procent. De lichte stijging van het aantal slachtingen nu toont dat de afname van de varkensstapel stabiliseert.

In mei van dit jaar lag de varkensstapel dan ook op vrijwel hetzelfde niveau als in mei 2023. Het aantal dieren kwam dit voorjaar uit op 20,9 miljoen varkens. Dat zijn er 'slechts' 1.200 minder dan een jaar eerder. Wel zijn er in een jaar tijd zeshonderd varkensbedrijven verdwenen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    23° / 16°
    50 %
  • Woensdag
    19° / 16°
    60 %
  • Donderdag
    24° / 14°
    15 %
Meer weer