Melkprijs RFC iets omhoog, zuivelnoteringen blijven stabiel

De meeste noteringen van ZuivelNL maken ook deze week pas op de plaats. Alleen kleine verschuivingen zijn zichtbaar binnen de mageremelkpoeders. De garantieprijs van Royal FrieslandCampina (RFC) voor juli ligt bij zowel gangbare als biologische melk een kwartje per 100 kilo hoger dan die voor juni.

Melkprijs+RFC+iets+omhoog%2C+zuivelnoteringen+blijven+stabiel
© Archief

Zo blijft bij deze officiële zuivelnoteringen de prijs van boter stabiel op 675 euro en die van vollemelkpoeder op 376 euro. Weipoeder blijft staan op 65 euro. Voor mageremelkpoeder voor consumptiedoeleinden is er een lichte min van 3 euro, die voor veevoerdoeleinden noteert juist 2 euro hoger.



RFC verhoogt in juli de garantieprijs voor boerderijmelk naar 48 euro per 100 kilo. Dit is 25 eurocent meer dan de prijs van juni. De coöperatie verwacht dat de referentieprijzen voor boerderijmelk stijgen onder invloed van de lichte opwaartse trend in de basiszuivelmarkt. De gemiddelde garantieprijs voor boerderijmelk in 2024 tot en met juli bedraagt 46,71 euro per 100 kilo.

De RFC-garantieprijs wordt gepubliceerd per 100 kilo melk, bij 3,58 procent eiwit en 4,45 procent vet. De prijs is exclusief btw en bij een gemiddelde levering van 925.000 kilo boerderijmelk op jaarbasis.


Biologische melkprijs

De biologische garantieprijs voor juli stijgt eveneens met 25 cent per 100 kilo naar 57,50 euro. Hier wordt verwacht dat de biologische referentiebedrijven de licht stijgende markttrend volgen. De gemiddelde garantieprijs voor biologische boerderijmelk in 2024 tot en met juli bedraagt 56,68 euro per 100 kilo.

De biologische RFC-garantieprijs geldt voor melk met dezelfde gehalten als gangbare, maar bij een gemiddelde levering van 550.000 kilo melk op jaarbasis.



Zowel voor biologisch als gangbaar komen de prijzen overeen met de gemiddelde prijzen voor boerderijmelk van diverse zuivelbedrijven in Noordwest-Europa. Deze zijn inclusief nabetaling, reservering op naam, seizoens-, hoeveelheids-, maximale kwaliteits- en coöperatieve toeslagen en inhoudingen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    16° / 11°
    70 %
  • Donderdag
    18° / 12°
    50 %
  • Vrijdag
    19° / 12°
    50 %
Meer weer