Landbouwminister Wiersma start met 'charmeoffensief' voor verkrijgen derogatie

Landbouwminister Femke Wiersma maakt vandaag haar Europese debuut bij de Landbouwraad in Brussel, vergezeld door LVVN-staatssecretaris Jean Rummenie. Ze gooit liever haar charmes in de strijd dan dat ze direct met de vuist op tafel slaat.

'Het is geen geheim dat we derogatie weer bespreekbaar willen maken. Ik zal dat vandaag in gesprek met de landbouwcommissaris ook zeker ter tafel brengen. Derogatie is een van de belangrijkste punten die ik namens Nederland wil delen in Brussel', zegt Wiersma.

De strijdbare toon van BBB voorafgaande aan de Europese verkiezingen om in Brussel met de vuist op tafel te slaan, werd de laatste maand al wat milder. Zo zag ook fractieleider Caroline van der Plas in dat het zo niet werkt in de Europese hoofdstad.

Wiersma wil de strijdbijl ook nog niet tevoorschijn toveren. 'Die vuist zit in de gereedschapskoffer, maar daar begin je niet mee. Ik ga nu uit van de goede intenties en het goede gesprek en ben erg benieuwd hoever ik daarmee kan komen. Gaandeweg kunnen we nadenken over over die spreekwoordelijke vuist en hoe die er dan uitziet. Maar ik begin met een charmeoffensief, dat lijkt me voor dit stadium effectiever.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    22° / 17°
    20 %
  • Maandag
    21° / 14°
    50 %
  • Dinsdag
    18° / 13°
    75 %
Meer weer