Daling vleesconsumptie na jaren gestopt

Naar jaren van een afnemende consumptie zijn Nederlanders in 2016 weer iets meer vlees gaan eten. Per persoon werd er vorig jaar bijna 39 kilo vlees gegeten, evenveel als in 2015.

Daling+vleesconsumptie+na+jaren+gestopt
© Jumbo

De cijfers zijn afkomstig van Wakker Dier, dat een onderzoek liet uitvoeren door het Landbouw Economisch Instituut (LEI). De onderzoekers berekenen de consumptie op 77 kilo vlees per persoon. Dat cijfer gaat echter uit van het slachtgewicht, dus inclusief botten. De helft van dat gewicht wordt daadwerkelijk opgegeten.

Dat de daling van de vleesconsumptie stagneert is opmerkelijk gezien de groeiende aandacht voor en aanbod van vleesvervangers. Sinds 2010 nam de vleesconsumptie dan ook met een halve kilo per jaar af. Die daling is nu tot stilstand gekomen.
Volgens gezondheidsdeskundigen eten Nederlanders nog altijd te veel vlees. Voor een gezond voedingspatroon moet de consumptie met zo'n 12 kilo per jaar dalen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    8° / 4°
    60 %
  • Dinsdag
    7° / 2°
    15 %
  • Woensdag
    9° / 6°
    5 %
Meer weer