Vogelbescherming in beroep Westerschelde

Vogelbescherming Nederland gaat in hoger beroep in de zaak die zij had aangespannen tegen de Nederlandse Staat over het natuurherstel in de Westerschelde. Rechtbank Den Haag wees in oktober de vorderingen af.

Natuurherstel is volgens de dierenwelzijnsorganisatie broodnodig na de diverse vaargeulverdiepingen. Trekvogels zijn voor voedsel afhankelijk van de (wad)platen in de Westerschelde. Deze platen verdwijnen door de verdiepingen.

Door ontpoldering ontstaat nieuw leefgebied. Nederland heeft zich internationaal verplicht om 600 hectare nieuwe getijdennatuur in de Westerschelde te realiseren. De Hedwigepolder vormt hiervan de helft, benadrukt Vogelbescherming.

Vaargeul en inpolderingen

'Door de verdiepingen van de vaargeul naar Antwerpen en inpolderingen staat de natuur in de Westerschelde op omvallen', stelt directeur Fred Wouters van Vogelbescherming Nederland.

'De Westerschelde is een internationaal uniek stroomgebied en een cruciale schakel in de vogeltrek, maar er is steeds minder voedsel voor de vogels die er broeden en doortrekken.'

Nieuw getijdengebied

Om het proces van achteruitgang te keren, is nieuw getijdengebied nodig. Dat is alleen mogelijk door gebieden langs de Westerschelde te ontpolderen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    4° / 1°
    10 %
  • Zondag
    7° / 3°
    10 %
  • Maandag
    8° / 6°
    20 %
Meer weer