Tjitze van der Velde transformeert biomelkveehouderij tot lokale kaasmakerij

Tjitze van der Velde uit het Friese Ginnum vertelt op 16 december hoe hij zijn melkveebedrijf transformeerde door een eigen kaasmakerij op te richten. Hij is die maandag gast bij een webinar over ondernemen in de melkveehouderij, georganiseerd door Nieuwe Oogst en Rabobank.

Van der Velde startte in 2015 samen met zijn ouders een biologisch melkveebedrijf met zeventig koeien. Hoewel hij aanvankelijk ook deels als zzp'er in de infratechniek werkte, besloot hij zich volledig te richten op het bedrijf. 'Ik vroeg me af hoe ik de marges op onze melk kon verbeteren.' Inspiratie vond hij bij een familie waarvan hij land huurde. Zij maakten al veertig jaar kaas, wat hem motiveerde om zich ook in kaasmaken te verdiepen.

Met hulp van Rabobank-adviseur Auke Hoekstra werkte Van der Velde een bedrijfsplan uit. Inmiddels gebruikt hij een deel van zijn melk om kaas en boter te produceren. Maar daar stopt het niet: de ondernemer biedt ook andere Friese melkveehouders de mogelijkheid hun melk te laten verwerken tot kaas. Hiermee draagt hij bij aan het creëren van lokale Friese streekproducten.


Doe mee en laat u inspireren

Tijdens het webinar van Nieuwe Oogst en Rabobank deelt Van der Velde praktische inzichten en ervaringen over de stap van biologische melkproductie naar kaasmaken. Mis deze kans niet om te leren van zijn innovatieve aanpak en ontdek hoe meer waarde uit een melkveebedrijf is te halen. Meld u aan voor het webinar van 16 december om 20 uur.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    13° / 6°
    0 %
  • Dinsdag
    15° / 1°
    10 %
  • Woensdag
    17° / 2°
    10 %
Meer weer