Podcast: College Boer met Jaap Bond, voorzitter topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen

Voorzitter Jaap Bond van de topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en bestuurslid van De Week van Ons Eten deelt zijn positieve kijk op de toekomst van de landbouw met studenten van HAS green academy. 'Ik ben heel optimistisch over deze sector, over de landbouw überhaupt', zegt hij in deze aflevering van College Boer.

Bond bespreekt het belang van innovatie in de sector en benadrukt dat deze jaarlijks 20 procent van de omzet investeert in vernieuwende technieken. Die investeringen verdubbelt of verdrievoudigt de topsector dan weer om de uitvoering vooruit te helpen.

De topsectorvoorzitter vertelt ook over zijn samenwerking met voormalig Kamerlid Tjeerd de Groot (D66). Met hem diende hij een motie in voor een speciaal loket bij het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden voor groene middelen.

Luister in deze podcast naar dit inspirerende gesprek over hoe de Nederlandse landbouwsector zich blijft ontwikkelen en hoe jonge professionals hierbij een belangrijke rol kunnen spelen.


College Boer is een live-event waarin studenten onder leiding van moderator en Nieuwe Oogst-hoofdredacteur Esther de Snoo aan een gastboer hun vragen kunnen stellen. Het wordt opgenomen en uitgezonden via YouTube en nieuweoogst.nl als televisie-uitzending en podcast. Deze aflevering met Jaap Bond is opgenomen bij HAS green academy in Den Bosch naar aanleiding van De Week van Ons Eten, die van 5 tot en met 12 oktober plaatsvond. Bekijk alle uitzendingen op nieuweoogst.nl/collegeboer.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    15° / 9°
    10 %
  • Donderdag
    17° / 6°
    5 %
  • Vrijdag
    19° / 11°
    20 %
Meer weer