Podcast: College Boer met Dirk Duijzer, voorzitter De Week van ons Eten

Voorzitter Dirk Duijzer van De Week van ons Eten bespreekt in deze aflevering van College Boer de waarde van voedsel. 'We vinden het belangrijk dat boeren en tuinders weten dat het niet slechts om productie gaat, maar ook om waar het voedsel terechtkomt.'

Duijzer geeft ministers advies over landbouw, water, energie en volksgezondheid. Maar tijdens College Boer praat hij met studenten van Aeres MBO Barneveld. Hij benadrukt dat wat op ons bord ligt, direct verband houdt met het agrarische werk. 'We passen ons constant aan de wensen van de consument aan, maar die wensen veranderen steeds', zegt hij.

'Het is belangrijk dat je goed contact hebt met je omgeving, anders red je het niet en ben je zo uitgeboerd in Nederland', stelt Duijzer. Hij gaat ook in op vragen van studenten over waterkwaliteit en de mestcrisis en deelt zijn visie hierop.


College Boer is een live-event waarin studenten onder leiding van moderator en Nieuwe Oogst-hoofdredacteur Esther de Snoo aan een gastboer hun vragen kunnen stellen. Het wordt opgenomen en uitgezonden via YouTube en nieuweoogst.nl als televisie-uitzending en podcast. Deze aflevering met Dirk Duijzer is opgenomen bij Aares MBO Barneveld naar aanleiding van De Week van Ons Eten, die van 5 tot en met 12 oktober plaatsvindt. Bekijk alle uitzendingen op nieuweoogst.nl/collegeboer.

Deze aflevering van College Boer is tot stand gekomen in samenwerking met de Week van Ons Eten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    13° / 6°
    20 %
  • Zaterdag
    14° / 4°
    20 %
  • Zondag
    12° / 8°
    20 %
Meer weer