Podcast: College Boer met Marten van den Berg, directeur-generaal agro bij LVVN

In deze podcastaflevering van College Boer spreekt Marten van den Berg, directeur-generaal agro bij het ministerie van LVVN, met studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Tijdens het gesprek gaf hij aan dat een volledig klimaatneutrale landbouwsector onmogelijk is. 'Boeren moeten geld kunnen verdienen, anders komt de voedselvoorziening in gevaar.'

Van den Berg besprak ook de noodzaak om te blijven ontwikkelen. Hij wees op het belang van betere waterkwaliteit en het beschermen en verbeteren van biodiversiteit. Daarnaast kwamen onderwerpen als agroforestry, biobased telen en weerbare teelten aan bod als manieren om de landbouw toekomstbestendig te maken.


College Boer is een live-event waarin studenten onder leiding van moderator en Nieuwe Oogst-hoofdredacteur Esther de Snoo aan een gastboer hun vragen kunnen stellen. Het wordt opgenomen en uitgezonden via YouTube en nieuweoogst.nl als televisie-uitzending en podcast. Deze aflevering met Marten van den Berg is opgenomen bij Van Hall Larenstein naar aanleiding van De Week van Ons Eten, die van 5 tot en met 12 oktober plaatsvond. Bekijk alle uitzendingen op nieuweoogst.nl/collegeboer.
Deze aflevering van College Boer is tot stand gekomen in samenwerking met de Week van Ons Eten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    18° / 14°
    85 %
  • Vrijdag
    18° / 11°
    50 %
  • Zaterdag
    16° / 12°
    80 %
Meer weer