Faunaschade voor meer diersoorten vergoed in Flevoland na jachtverbod

Grondgebruikers in Flevoland die schade ondervinden die is veroorzaakt door houtduiven, kauwen, zwarte kraaien, konijnen en vossen, kunnen een tegemoetkoming aanvragen voor deze schade.

Faunaschade+voor+meer+diersoorten+vergoed+in+Flevoland+na+jachtverbod
© Vidiphoto

Gedeputeerde Staten (GS) van Flevoland hebben besloten dat deze diersoorten voorlopig, en met ingang van 16 oktober jongstleden, niet meer bejaagd mogen worden op basis van de landelijke vrijstelling,

GS heeft het bezwaarschrift op het goedkeuringsbesluit met betrekking tot het Faunabeheerplan voor de jacht en vrijgestelde soorten 2024-2028 gedeeltelijk gegrond verklaard. Daarom geldt de landelijke vrijstelling niet meer voor de jacht op bovengenoemde diersoorten. De mogelijkheid tot een ontheffing voor schadebestrijding blijft wél bestaan.

Grondgebruikers kunnen een tegemoetkoming aanvragen bij BIJ12 via het online portaal MijnFaunazaken. Wat betreft de houtduif geldt een uitzondering. Deze mag in het jachtseizoen, tot en met 31 januari, nog wel bejaagd worden. Schade die door houtduiven ontstaat tot die datum komt daarom niet in aanmerking voor een tegemoetkoming.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    17° / 11°
    15 %
  • Maandag
    16° / 13°
    90 %
  • Dinsdag
    16° / 9°
    20 %
Meer weer