Duitse siertelers zoeken contact met Nederlandse sector

Onder het motto 'grenzeloze sierteelt' organiseerde de Duitse belangenorganisatie Zentralverband Gartenbau (ZVG) onlangs een bijeenkomst voor leden om nader kennis te maken met Glastuinbouw Nederland en de sierteelt in Nederland.

Duitse+siertelers+zoeken+contact+met+Nederlandse+sector
© Rhein-Maas

Voor de kennismaking trokken Duitse siertelers tijdens hun jaarlijkse congres de grens over in de regio Maas-Rijn. Juist daar zijn de Nederlandse en Duitse glastuinbouw al nauw met elkaar verbonden. Centraal bij de ontmoeting stond de Nederlandse inzet op energie met het convenant met de overheid, regelgeving rond gewasbescherming en verpakkingen en de samenwerking op de Europese lobby.

Het Bundesverband Zierpflanzen (BVZ) is als vakgroep van ZVG de branchevereniging van Duitse siertelers. In Brussel werkt ZVG intensief samen met Glastuinbouw Nederland om de belangen van de tuinbouwsector in Europa te behartigen. Voorzitter Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw Nederland sprak de Duitse siertelers bij over de laatste ontwikkelingen rond de ETS-regeling en de bijmengverplichting van groen gas.


Intensiever samenwerken

De besturen van de Nederlandse en Duitse belangenorganisaties zijn het erover eens dat intensiever samenwerken op Europees niveau gewenst is om de sierteelt- en glasgroentesector beter op de kaart te zetten. In dat kader gaf Europees lobbyist Jesse Schevel een toelichting op de Europese lobby van Glastuinbouw Nederland en de mogelijke gevolgen van de Europese verkiezingen.

Schevel ging in op de plannen van de nieuwe Europese Commissie voor de sierteelt. Vervolgens spraken de Nederlandse en Duitse brancheverenigingen over kansen om de sector de komende jaren te profileren in Brussel. De intensieve bestuurlijke samenwerking met ZVG binnen de werkgroep sierteelt van Copa-Cogeca zal daarvoor volgens Schevel de komende jaren verder worden uitgebouwd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    15° / 9°
    10 %
  • Donderdag
    17° / 6°
    5 %
  • Vrijdag
    19° / 11°
    20 %
Meer weer