ForFarmers en team agrar bundelen krachten in Duitsland

ForFarmers en team agrar voegen hun voeractiviteiten in Duitsland samen. De joint venture gaat na goedkeuring van de autoriteiten verder onder de naam ForFarmers team agrar. Het bedrijf levert voeders voor de verschillende diersectoren.

ForFarmers+en+team+agrar+bundelen+krachten+in+Duitsland
© ForFarmers

De joint venture is volgens beide partners in lijn met hun strategische ambitie: de Duitse markt beter bedienen, nieuwe groeimogelijkheden creëren en elkaars sterke punten verder benutten, met als doel de winstgevendheid te vergroten. Het bedrijf krijgt een betere geografische dekking en kan zo naar eigen zeggen profiteren van gedeelde kennis en expertise rond inkoop, formulatie en innovatie.

Volgens CEO Pieter Wolleswinkel van ForFarmers betekent het bundelen van de krachten in Duitsland een grote stap voorwaarts voor beide partijen om de marktactiviteiten in dat land uit te breiden. 'Het zal een basis leggen voor verdere groei in een belangrijke regio voor ForFarmers in Duitsland.'

Managing Director Bent Nissen van team agrar: 'We nemen deze zeer belangrijke strategische stap om onze voeractiviteiten toekomstbestendig te maken. Het partnerschap betekent dat we onze klanten de beste producten en service kunnen bieden.'

ForFarmers en team agrar werken al langer samen in Duitsland via hun joint venture Habema, een bedrijf dat actief is in de handel, op- en overslag van grondstoffen en mengvoerproductie in Hamburg. De uitbreiding van deze joint venture is dan ook een logische volgende stap.


Voeractiviteiten gaan samen

ForFarmers team agrar is een 50/50-joint venture en omvat de voeractiviteiten van ForFarmers in Duitsland met ongeveer 250 werknemers en die van team agrar in Duitsland met zo'n 130 werknemers. Het gaat om acht voerproductielocaties, drie terminals en het wagenpark. De huidige Habema-joint venture met 130 werknemers maakt hier ook deel van uit.

Team agrar, onderdeel van de DLG Group, is naast de productie van mengvoer ook actief in graaninzameling en graanhandel, de levering van zaden, meststoffen en verdelgingsmiddelen en producten voor op het boerenerf.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 12°
    10 %
  • Zondag
    22° / 12°
    40 %
Meer weer