PVV maakt draai: beheers wolven met anticonceptie

PVV-Kamerlid Dion Graus wil dat het mogelijk wordt om met anticonceptie de wolvenpopulatie binnen de perken te houden. Hij wil daarmee voorkomen dat deze roofdieren op illegale wijze worden bestreden of gedood.

PVV+maakt+draai%3A+beheers+wolven+met+anticonceptie
© Dirk Hol

Graus is al jaren een groot pleitbezorger van dierenwelzijn in de Tweede Kamer. In een eerder debat zei hij wolven af en toe best een schaap te gunnen. 'Mensen slachten immers miljoenen schapen voor in de shoarma', is zijn redenatie.

Hij herhaalde zijn standpunt woensdag tijdens het debat over de landbouwbegroting voor 2025. 'Wij mensen bepalen niet wat een dier wel of niet mag eten.' Recentelijk werden op de Veluwe drie wolvenwelpen doorgereden. Ook werd er een dode wolf aangetroffen, waarbij Graus opzet vermoedt.

'Als ik ze bij de grens kon tegenhouden en terugsturen naar het Zwarte Woud, zou ik ze zeggen dat ze het hier slecht zullen hebben. Ik wil de wolf ervoor behoeden dat ze worden platgereden of doodgeschoten', aldus de PVV'er.


Eens per jaar toedienen

Het anticonceptiemiddel moet met verdovingsgeweren worden toegediend. Graus sprak experts die stellen dat er middelen zijn die maar eens per jaar hoeven worden gebruikt.

Onder meer VVD, SGP en ChristenUnie zien in het voorstel van de PVV een beweging van deze partij naar een actiever beheer van wolven. 'Het spreekt me aan', aldus VVD'er Thom van Campen. Op de vraag van Pieter Grinwis (ChristenUnie) wat het optimale wolvenaantal voor Nederland is, bleef Graus het antwoord schuldig.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    18° / 14°
    85 %
  • Vrijdag
    18° / 11°
    50 %
  • Zaterdag
    16° / 12°
    80 %
Meer weer