Provincie Utrecht mag voorlopig niet beginnen met zenderen wolf

Provincie Utrecht mag voorlopig niet beginnen met het vangen, verdoven en zenderen van wolf 'GW3237m'. Dit is de wolf die op de Utrechtse Heuvelrug leeft en bij een aantal incidenten betrokken is geweest. Dat heeft de rechtbank in Utrecht maandag 16 november bekendgemaakt.

Provincie+Utrecht+mag+voorlopig+niet+beginnen+met+zenderen+wolf
© Unsplash

Volgens de rechtbank waren de argumenten van de provincie niet voldoende om een beschermde diersoort als de wolf te vangen, verdoven en zenderen. De uitspraak volgt op een verzoek van de Faunabescherming en Animal Rights om de vergunning voorlopig op te schorten in afwachting van de bezwaarprocedure die bij de provincie loopt.

Het kan nog tot drie maanden duren voordat over die bezwaarprocedure een besluit is genomen. Het verbod op het vangen, verdoven en zenderen van de wolf geldt tot twee weken na de bezwaarprocedure.

De rechtbank geeft aan dat provincie Utrecht te weinig inzage heeft gegeven in incidenten met de betreffende mannetjeswolf. Daardoor is niet goed te beoordelen of de wolf echt een gevaar vormt voor de omgeving, zoals de provincie stelt. Ook is niet bekend welke andere maatregelen genomen kunnen worden.

De wolf is over de afgelopen maanden betrokken geweest bij een aantal incidenten met honden. In veel gevallen betrof het loslopende honden, de wolf zag deze honden mogelijk als potentiële partner.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 11°
    10 %
Meer weer