College Boer met Marten van den Berg: 'Agrarische sector nog niet duurzaam genoeg'

In deze aflevering van College Boer bespreekt Marten van den Berg, directeur-generaal agro bij het ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur, de toekomst van ons voedsel. Volgens Van den Berg moet de manier waarop we voedsel produceren veranderen. 'We moeten anders omgaan met ons voedsel door te kijken naar het klimaat, biodiversiteit en water.'

De studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden vragen de directeur-generaal uitgebreid naar onderwerpen als bedrijfsovername, de invloed van de consument op de prijzen in de supermarkt en de toekomst van studenten zonder familiebedrijf. Ook de mestcrisis wordt uitgebreid besproken, waarbij nieuwe toepassingen zoals renure als kans worden genoemd. Van den Berg benadrukt dat verandering nodig is om klaar te zijn voor de uitdagingen van de toekomst.


College Boer is een live-event waarin studenten onder leiding van moderator en Nieuwe Oogst-hoofdredacteur Esther de Snoo aan een gastboer hun vragen kunnen stellen. Het wordt opgenomen en uitgezonden via YouTube en nieuweoogst.nl als televisie-uitzending en podcast. Deze aflevering met Marten van Den Berg is opgenomen bij Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden naar aanleiding van De Week van Ons Eten, die van 5 tot en met 12 oktober plaatsvindt. Bekijk alle uitzendingen op nieuweoogst.nl/collegeboer.

Deze aflevering van College Boer is tot stand gekomen in samenwerking met de Week van Ons Eten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    14° / 11°
    95 %
  • Vrijdag
    13° / 6°
    20 %
  • Zaterdag
    12° / 4°
    20 %
Meer weer