College Boer: Joost van Strien boert vegan

'In de toekomst zal er een tekort aan mest zijn', denkt veganboer Joost van Strien. In deze nieuwe aflevering van College Boer gaat Nieuwe Oogst-hoofdredacteur Esther de Snoo met studenten van Warmonderhof in Dronten in gesprek met Van Strien.

Van Strien gebruikt geen dierlijke mest en wordt daarom ook wel de veganboer genoemd. Zijn akkerbouwbedrijf in het Flevolandse Ens is slechts een van de twee bedrijven in Nederland die zo werken. De ondernemer legt uit waarom de veehouderij moet krimpen en er menselijke mest aan de landbouw te pas moet komen. 'Om de kringlooplandbouw volledig tot zijn recht te laten komen en tekorten aan te vullen.'


College Boer is een live-event waarin studenten onder leiding van moderator en Nieuwe Oogst-hoofdredacteur Esther de Snoo aan een gastboer hun vragen kunnen stellen. Het wordt opgenomen en uitgezonden via YouTube en nieuweoogst.nl als televisie-uitzending en podcast. Deze aflevering met Joost van Strien is opgenomen bij Warmonderhof in Dronten. Bekijk alle uitzendingen op nieuweoogst.nl/collegeboer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    21° / 14°
    50 %
  • Dinsdag
    18° / 12°
    75 %
  • Woensdag
    15° / 9°
    80 %
Meer weer