Zaaiuien stijgen licht in prijs

De telersprijzen van zowel gele als rode zaaiuien zijn deze week op de beurs in Goes licht gestegen. Tot en met begin vorige week zijn er behoorlijk wat uien gekocht. Daaronder enkele transacties van 15 euro per 100 kilo voor gele zaaiuien. Eén partij werd gekocht voor 16 euro per 100 kilo, maar dat is inclusief een vergoeding voor Planet Proof.

Zaaiuien+stijgen+licht+in+prijs
© Huisman Media

Naar schatting was begin deze week zo'n 75 procent van de uien van het land. De regen in de loop van maandag zette de oogst stil in afwachting op drogere omstandigheden. Hier en daar zijn er behoorlijk wat percelen waar de uien nog vast in de grond of op het zwad liggen. Elders zijn de uien grotendeels afgeleverd of in de schuur gereden.

De export loopt goed, maar het is nog niet wild. De laatst bekende cijfers zijn van week 36. In die week werd voor het eerst dit seizoen meer dan 30.000 ton geëxporteerd. De grootste hoeveelheid ging naar Senegal. Dat land heeft de grens inmiddels geopend voor importuien, zodat de aangevoerde uien ook daadwerkelijk het land in kunnen.




Bekijk de actuele uienprijzen op onze marktpagina

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    16° / 3°
    10 %
  • Zaterdag
    15° / 4°
    10 %
  • Zondag
    14° / 8°
    30 %
Meer weer