Anne Veenbaas-penning voor Jan Workamp

Jan Workamp heeft de Anne Veenbaas-penning 2024 gekregen. Een erkenning voor zijn rol als verbinder tussen partijen uit bedrijfsleven, overheid en maatschappij die diergezondheid als thema hebben en soms tegenover elkaar komen te staan.

Anne+Veenbaas%2Dpenning+voor+Jan+Workamp
© Berrie Klein Swormink

Workamp is zelfstandig adviseur pluimveehouderij bij AviConsult in het Gelderse Barneveld en heeft jarenlang ervaring in het agrarisch onderwijs, pluimveebedrijfsleven, de veevoerindustrie en de diergezondheidssector. Hij kan bogen op een enorm netwerk bij zowel bedrijven als overheden en organisaties.

Voorzitter Geart Benedictus van het Anne Veenbaas-fonds reikte de penning eind vorige week uit. Dat gebeurde in het Nederlands Openluchtmuseum in het Gelderse Arnhem, waar de World's Poultry Science Association haar 75-jarig jubileum vierde.

Benedictus noemde Workamp bij de overhandiging van de penning 'zeer betrokken bij diergezondheid en een echte teamplayer. Een oplossingsgerichte verbinder, die doorbijt. Iemand die anderen mee kan nemen en hun deskundigheid in het licht zet, zodat het geheel daar beter van wordt.'


Benen in praktijk

Benedictus: 'Jan Workamp staat met beide benen in het praktijkveld en weet rekening te houden met de gevoeligheden bij alle partijen. Hij kan de verschillende mensen om tafel krijgen en houden. De rode draad in zijn werk is de zoötechniek en dan in het bijzonder de huisvesting, het milieu en de diergezondheid. Deze integrale aanpak draagt wezenlijk bij aan een goede diergezondheid.'

De zelfstandig adviseur was door zowel de vakgroep Pluimveehouderij LTO/NOP als Sjaak de Wit, hoogleraar Integrale Pluimveegezondheidszorg bij de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht, voorgedragen voor de Anne Veenbaas-penning.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    18° / 10°
    60 %
  • Woensdag
    16° / 12°
    95 %
  • Donderdag
    17° / 12°
    95 %
Meer weer