NFO positief over voorgenomen kabinetsbeleid

De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) ziet in het nieuwe hoofdlijnenakkoord van het kabinet op een groot aantal punten mogelijkheden voor de fruitteeltsector.

NFO+positief+over+voorgenomen+kabinetsbeleid
© Vidiphoto

De hernieuwde aandacht voor voedselzekerheid zet het belang van de sector in het juiste perspectief, verklaart de NFO in een reactie op de eigen website. De organisatie stelt verder tevreden vast dat de het kabinet meer wil sturen op doelen. Dat geeft ook de fruitteeltsector meer ruimte om zelf maatregelen te ontwikkelen om de gewenste doelen te bereiken.

De NFO ziet ook perspectief vanwege het plan om innovaties, bijvoorbeeld op het gebied van robotisering, aan te jagen. Wel benadrukt de organisatie dat fruittelers de komende jaren vooral voor de oogst afhankelijk blijven van voldoende medewerkers. Een passend arbeidsbeleid blijft daarom noodzakelijk om op een rendabele manier fruit te kunnen blijven telen. Dat komt in de huidige plannen nog beperkt naar voren, vindt de NFO.

Op het gebied van gewasbescherming noemt de organisatie het een goed vertrekpunt dat het kabinet geen nationale koppen op EU-regelgeving wil. Het samenwerken binnen het Uitvoeringsprogramma Plantgezondheid en werken aan verduurzaming met behoud van handelingsperspectief zijn daarin volgens de NFO belangrijke kernpunten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    24° / 12°
    10 %
  • Zondag
    22° / 12°
    40 %
  • Maandag
    20° / 15°
    70 %
Meer weer