Symbolische dumping 'duizend dode dieren' bij wolvenprotest in Friesland

De stichting Wolvenhek Fryslân heeft bij het Friese provinciehuis in Leeuwarden vanmorgen symbolisch 'duizend dode dieren' gedumpt. Met de actie geeft de stichting uiting aan zorgen om de wolf.

Symbolische+dumping+%27duizend+dode+dieren%27+bij+wolvenprotest+in+Friesland
© Wolvenhek Fryslân/X

Het aantal van duizend dieren is niet toevallig gekozen. Het is ongeveer het aantal landbouwhuisdieren dat door wolven is gedood sinds dit dier zijn herintrede deed in Nederland.

'Omdat de ambtenaren in het provinciehuis waarschijnlijk de aanblik van zoveel dierlijk leed niet aankunnen, hebben we het symbolisch gedaan door elk dier te vervangen door een houtblok', meldt de organisatie in een toelichting op de actie. Volgens Wolvenhek Fryslân zit de provincie in een 'bestuurlijke bubbel van kan niet, mag niet, wil niet' die moet worden doorbroken.

De stichting gaat woensdagmiddag om 14 uur in het provinciehuis in gesprek met Gedeputeerde en Provinciale Staten tijdens een openbare ontmoeting. Daarbij zal ze bepleiten dat een wolvenhek tussen Drenthe en Friesland de 'enige effectieve remedie' is om te voorkomen dat vee door de komst van wolven uit de weilanden verdwijnt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    21° / 12°
    10 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    10 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
Meer weer