FlevoTrade Onions krijgt uitstel van betaling

Uienbedrijf FlevoTrade Onions in Dronten heeft uitstel van betaling aangevraagd en gekregen, omdat het bedrijf in financiële problemen verkeert. Bewindvoerder J.P. Davids moet orde op zaken stellen.

FlevoTrade+Onions+krijgt+uitstel+van+betaling
© Job Hiddink

De rechtbank Midden-Nederland heeft het bedrijf uitstel van betaling toegekend. Bewindvoerder Davids krijgt nu de tijd om een regeling met de schuldeisers te treffen. Doel van een zogheten surseance is om een faillissement te voorkomen. Of dat lukt, hangt vooral af van de vraag of er voldoende middelen zijn om de schulden af te kunnen kopen en in hoeverre schuldeisers willen meewerken.

De laatste weken nam de stroom aan geruchten rond dit bedrijf toe. Een aantal uientelers heeft nog veel geld tegoed van het bedrijf. Daarnaast zullen ook toeleveringsbedrijven van onder meer verpakkingen een rekening open hebben staan.


Duitse contracten verscheurd

Volgens de geruchten hebben Duitse telers hun contracten met FlevoTrade verscheurd, omdat deze telers voor een bepaalde datum geen bankgarantie konden krijgen. Dat betekent dat deze aanvoer van uien aan het bedrijf is weggevallen.

Vorige week werd bekend dat het bedrijf een hoger beroep tegen drie Brabantse uientelers heeft verloren. Dat betekent dat FlevoTrade Onions deze telers nog zo'n 70.000 euro moet betalen met daar boven op nog rente en kosten. Deze zaak betrof plantuien die in 2021 waren geleverd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 12°
    10 %
  • Zondag
    22° / 12°
    40 %
Meer weer