Mars koopt chipsfabrikant Pringles

Het Amerikaanse familiebedrijf Mars koopt chipsproducent Pringles. Daarmee wordt de snoepfabrikant een grote concurrent van Lay's chips dat door voedingsmiddelenconcern PepsiCo op de markt wordt gebracht.

Mars+koopt+chipsfabrikant+Pringles
© Pringles

Mars is producent snoepgoed en huisdiervoeding en brengt dat op de markt met merken als Mars, Twix, M&M's, Skittles en Whiskas. Het zoetwarenconcern betaalt omgerekend bijna 33 miljard euro voor de overname van voedingsconcern Kellanova dat ruim een jaar geleden werd afgesplitst van ontbijtgranengigant Kellogg's.

Kellanova heeft een jaaromzet van zo'n 12 miljard euro. Pringles is daarin voor Europa het bekendste merk. Het chipsmerk, bekend van de stapelbare chips in een bus, werd op de markt gebracht door wasmiddelenconcern Procter & Gamble. Twaalf jaar geleden werd het merk voor zo'n 2,5 miljard euro verkocht aan Kellogg's.

Topman Poul Weihrauch van Mars ziet in de overname van Kellanova een substantiële kans om een duurzaam snackconcern te ontwikkelen. De synergie van beide concerns moet leiden tot het versnellen van innovatie om te voldoen aan de veranderende smaak en voorkeuren van consumenten. 'We hebben enorm veel respect voor de legendarische erfenis die Kellanova heeft opgebouwd en kijken ernaar uit om het Kellanova-team te verwelkomen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    21° / 12°
    10 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    10 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
Meer weer