Geen bezwaar ACM tegen overname Amalthea door Ausnutria

Zuivelonderneming Ausnutria mag geitenkaasproducent Amalthea Group en Dairy Protein Cooperation Food overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) woensdag besloten. Na deze overname blijft er voldoende concurrentie over, oordeelt de mededingingsautoriteit.

Geen+bezwaar+ACM+tegen+overname+Amalthea+door+Ausnutria
© Twan Wiermans

De voorgenomen overname van de Amalthea Group en Dairy Protein Cooperation door Ausnutria is op 5 juli gemeld bij de ACM. De mededingingsautoriteit heeft geen reden om aan te nemen dat de voorgenomen concentratie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zal belemmeren.

Ausnutria richt zich hoofdzakelijk op de productie en verkoop van melkpoeder en dan vooral geitenmelkpoeder. De onderneming levert ook flesvoeding voor zuigelingen op basis van zowel geiten- als koemelk. Daarnaast verhandelt Ausnutria room en boter op basis van geitenmelk richting afnemers binnen de voedingsmiddelenindustrie.


Geitenkaas

De Amalthea Group is voornamelijk actief als producent van geitenkaas die wordt afgezet op de retailmarkt. Voor zijn kaasproductie neemt het bedrijf voornamelijk geitenmelk af van de coöperatie van geitenhouders Amalthea. Daarnaast houdt Amalthea zich beperkt bezig met de verkoop van geitenmelk en wei aan zakelijke afnemers.

De activiteiten van Dairy Protein Cooperation Food richten zich op de microfiltratie van rauwe geitenmelk voor de productie en levering van volle en magere caseïnemelk en MF-melkpermeaat.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    22° / 17°
    20 %
  • Maandag
    21° / 14°
    50 %
  • Dinsdag
    18° / 13°
    75 %
Meer weer