Project voor klimaatadaptieve groenten en groene gewasbescherming krijgt steun

Voor onder meer de veredeling van klimaatadaptieve groenten en de productie van groene gewasbeschermingsmiddelen steekt de Regio Deal Noord-Limburg een kleine 1,8 miljoen euro in het project 'Brightlands Next Generation Farming'.

Project+voor+klimaatadaptieve+groenten+en+groene+gewasbescherming+krijgt+steun
© Brightlands Campus Greenport Venlo

Het project van Brightlands Campus Greenport Venlo en Kronos Vitale heeft als doel om een toonaangevend innovatiecluster op te zetten voor het ontwikkelen en implementeren van vooruitstrevende oplossingen in de tuinbouwsector.

Ook binnen deze sector staan uitdagingen op het gebied van van klimaatverandering, biodiversiteit en voedselzekerheid hoog op de agenda, meldt Brightlands Campus Greenport Venlo. Er is een noodzaak voor nieuwe of aangepaste zaden voor voedingsgewassen met een focus op klimaatbestendigheid en voedingswaarde, het ontwikkelen en toepassen van groene gewasbeschermingsmiddelen met het oog op biodiversiteit en het reduceren van verlies van tuinbouwproducten in de keten door betere verpakkingen, bewaar- en transportcondities.


Gloednieuwe laboratoria

In het project 'Brightlands Next Generation Farming' werken bedrijven en onderzoeksinstellingen samen om innovatieve oplossingen te bedenken en te ontwikkelen. Om die samenwerking te faciliteren, worden voor het project vijf onderzoeksfaciliteiten gerealiseerd. In een nieuw te bouwen faciliteit komen onderzoekslaboratoria voor naoogstfysiologie, het verwerken en verpakken van producten, groene gewasbescherming op zaden, het ziektevrij maken van zaden en een testfaciliteit voor de doorontwikkeling van duurzame hulpstoffen voor de toepassen op zaden.

De initiatiefnemers van het project zijn Kronos Vitale (penvoerder), Brightlands Campus Greenport Venlo, Brightbox, Innoveins Seed Solutions en HAS green academy. De totale investering in het innovatiecluster en de faciliteiten bedraagt bijna 3,6 miljoen euro. De private partners zorgen voor een cofinanciering van ruim 50 procent.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 11°
    10 %
Meer weer