Markt voor Improvac-beren groeit

Dierenwelzijn, zoals castratie van beerbiggen, is voor steeds meer vleesinkopers bij grote retailers in verschillende landen een issue. Op markten waar Danish Crown opereert, groeit de acceptatie van vlees van beren die twee keer zijn gevaccineerd met Improvac.

Markt+voor+Improvac%2Dberen+groeit
© Zoetis

Naast beren, gecastreerde beren – borgen – en gelten is de grootste varkensvleesverwerker in Denemarken van plan om steeds meer Improvac-beren te gaan slachten.

Immunocastratie is een alternatief om grotendeels het voordeel van beren te behouden, terwijl de twee injecties met het middel wel het risico op het ontwikkelen van berengedrag en berengeur uitsluit.


Lagere productiekosten

De productiekosten voor vleesvarkenshouders zijn volgens berekeningen van Danish Crown 1,35 tot 2 euro per Improvac-beer lager en de CO2-voetafdruk is gunstiger dan die van een gecastreerde beer.

Marktgericht werken betekent inspelen op de toegenomen focus van klanten op dierenwelzijn en de klimaatimpact van vlees. De grootste retailers in Europa waar Danish Crown zaken mee doet, hebben al laten weten vlees van Improvac-beren te accepteren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    23° / 12°
    0 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    0 %
  • Vrijdag
    23° / 12°
    0 %
Meer weer