Brazilië exporteert recordhoeveelheid varkensvlees

De export van varkensvlees vanuit Brazilië bereikt in juli naar verwachting een record met meer dan 100.000 ton. Dit komt door een robuuste vraag naar varkensvlees op de wereldmarkt en een verminderde export vanuit de Europese Unie.

Brazili%C3%AB+exporteert+recordhoeveelheid+varkensvlees
© Henk Riswick

De Brazilian Association of Animal Protein deelde deze positieve verwachting op 24 juli, de Braziliaanse dag van de varkenshouder, meldt Swineweb. Varkensvlees uit Brazilië is al langer meer gewild. In de eerste helft van dit jaar lag de varkensvleesexport 4,1 procent hoger dan in dezelfde periode in 2023. Op 21 juli had Brazilië al 89.000 ton varkensvlees naar het buitenland verstuurd.

Volgens CEO Ricardo Santin van de Brazilian Association of Animal Protein komt deze groei door de robuuste vraag naar varkensvlees op de wereldmarkt. Daarbij vermindert Europa, traditioneel 's werelds grootste varkensvleesexporteur, de export.

'De toewijding van varkenshouders aan het handhaven van de bioveiligheid en de focus op kwaliteit zijn van cruciaal belang geweest bij het bereiken van deze exportmijlpalen. Dit stimuleert niet alleen de groei van de varkenssector, maar maakt ook de weg vrij voor nieuwe investeringsmogelijkheden', stelt Santin.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 11°
    10 %
  • Zondag
    23° / 12°
    20 %
Meer weer