Roomboter verbreedt assortiment Beter Leven-zuivel bij Jumbo

Met roomboter met 1 ster van het Beter Leven-keurmerk breidt supermarktketen Jumbo het Beter Leven-zuivelassortiment verder uit. De roomboter is in alle 726 winkels van Jumbo te koop.

Roomboter+verbreedt+assortiment+Beter+Leven%2Dzuivel+bij+Jumbo
© Jumbo

De 1 ster Beter Leven-roomboter wordt geleverd in verpakkingen van 125 en 250 gram en gezouten of ongezouten. De roomboter is een uitbreiding op het 1 ster Beter Leven-zuivelassortiment dat Jumbo sinds 2019 aanbiedt. De supermarktketen levert een ruim aanbod van drink- en eetzuivel zoals magere, halfvolle en volle melk, karnemelk en halfvolle, volle en magere yoghurt in verschillende verpakkingsformaten.

Jumbo werkt voor de 1 ster Beter Leven-zuivel nauw samen met zo'n twintig Nederlandse melkveehouders. De supermarktketen lanceerde in 2019 samen met de Dierenbescherming, de Vogelbescherming en Natuur & Milieu het keurmerk voor zuivel. In de afgelopen jaren is het assortiment onder het keurmerk flink uitgebreid. Melkveehouders die de 1 ster Beter Leven-zuivel aanleveren, krijgen een extra toeslag voor inspanningen op het gebied van dierenwelzijn en duurzaamheid.

Jumbo heeft volgens inkoopmanager Menno Wigtman de afgelopen jaren stapsgewijs steeds meer producten toegevoegd binnen het zuivelschap vanwege het enthousiasme bij klanten over zuivel met het 1 ster Beter Leven-keurmerk. 'Wij geloven in de integrale aandacht die het keurmerk in zuivel heeft voor mens, dier en natuur. Hiermee spreken we niet alleen nog meer klanten aan, maar dragen we ook bij aan maatschappelijke vraagstukken zoals het verbeteren van het verdienmodel van melkveehouders en het verhogen van het dierenwelzijn.'


Nog altijd actueel

Het 1 ster Beter Leven-keurmerk was het eerste keurmerk waarbij aandacht is voor zowel natuur, biodiversiteit en het milieu als fundamentele eisen voor een beter leven voor alle dieren op en rondom het boerenerf. Ook in 2024 is het keurmerk volgens algemeen directeur Ellen Bien van de Dierenbescherming nog altijd actueel: 'Er komt steeds meer aandacht voor de samenhang tussen vraagstukken op het gebied van dierenwelzijn, klimaat en natuur op het boerenerf. Met het 1 ster Beter Leven-keurmerk leveren we een integrale bijdrage aan deze vraagstukken voor de zuivelsector. We zijn dan ook blij dat Jumbo stappen blijft zetten op dierenwelzijn en zijn assortiment blijft uitbreiden. Tegelijkertijd is het ook belangrijk dat andere partijen instappen, zodat meer melkveehouders op een duurzamere, diervriendelijkere wijze zuivel kunnen gaan produceren. Zo maken we samen echt het verschil, voor mens, dier en natuur.'

Naast de Beter Leven-zuivel maakt Jumbo meer stappen in de verduurzaming van zijn versproducten. De supermarktketen zoekt daarbij de samenwerking op met Nederlandse boeren en tuinders. Zo kondigde Jumbo eerder dit jaar een samenwerking aan met honderden melkveehouders voor de verduurzaming van kaas. Daarnaast maakt de supermarktketen werk van betere leefomstandigheden van varkens – Zonvarken – en introduceerde het bedrijf onlangs in samenwerking met innovatieve pluimveehouders het duurzame K-EI Lekker-ei.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    22° / 17°
    20 %
  • Maandag
    21° / 14°
    50 %
  • Dinsdag
    18° / 13°
    75 %
Meer weer