BBB'er Sander Smit in EP-commissies Visserij en Milieu

BBB-Europarlementariër Sander Smit is dinsdag verkozen als vicevoorzitter van de visserijcommissie (Pech) in het Europees Parlement (EP). Ook neemt hij zitting in de milieucommissie (Envi), waar Anja Hazemkamp (Partij voor de Dieren) is verkozen tot vicevoorzitter.

BBB%27er+Sander+Smit+in+EP%2Dcommissies+Visserij+en+Milieu
© Europese Unie 2024

De Envi-commissie gaat over milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid en raakt daarmee ook beleid dat voor de agrarische sector van groot belang is. Zo wordt de nieuwe Nitraatrichtlijn niet behandeld in de Agri-landbouwcommissie, maar in de Envi-commissie.

De Italiaanse socialistische Europarlementariër Antonio Decaro (S&D) gaat de milieucommissie voorzitten. De voorzittershamer van de visserijcommissie komt in handen van de Spaanse christendemocraat Carmen Crespo Diaz (EVP).


Behoud van productie

'BBB zal volop inzetten op het behoud van productie, voedselzekerheid en energiezekerheid: essentieel voor welvaart in gemeenschappen, op het platteland en in regio's van de Europese Unie', zegt Smit in een reactie op zijn Europese benoemingen.

BBB-Europarlementariër Jessika van Leeuwen is toegetreden tot de Agri-commissie. De benoemingen zijn voor een halve Europese zittingstermijn. Dat is tweeënhalf jaar.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    22° / 17°
    20 %
  • Maandag
    21° / 14°
    50 %
  • Dinsdag
    18° / 13°
    75 %
Meer weer