Rabobank laat glastuinders hun CO2-voetafdruk berekenen

Om de duurzaamheid in de Nederlandse tuinbouwsector te versnellen, wil Rabobank glastuinders ondersteunen bij het verkrijgen van meer inzicht in hun CO2-voetafdruk. De bank biedt hen de mogelijkheid hun CO2-voetafdruk te berekenen.

Rabobank+laat+glastuinders+hun+CO2%2Dvoetafdruk+berekenen
© Twan Wiermans

Glastuinders kunnen gebruikmaken van een berekeningsmethodiek van het gespecialiseerde bureau Mérieux NutriSciences | Blonk. Daarmee kan op basis van specifieke gegevens de voetafdruk van individuele bedrijven in kaart worden gebracht.

Rabobank wil de glastuinders hiermee inzicht geven in hun eigen CO2-voetafdruk en hen handvatten geven om die te verkleinen. De resultaten van de berekeningen worden in een later stadium door de bank gedeeld op sectorniveau. Het doel is het gezamenlijk terugdringen van de CO2-emissie en de bedrijven toekomstbestendig maken, meldt de bank.


Klimaatneutraal worden

De berekening van de CO2-voetafdruk start in september met twintig bedrijven die glasgroenten telen. Dit gebeurt op basis van de individuele bedrijfsgegevens en gebruikte input voor de teelten. Dit is vervolgens het vertrekpunt in het bepalen van een strategie voor de bedrijven om klimaatneutraal te worden, in samenwerking met Rabobank.

De glastuinbouwsector heeft de ambitie voorop te lopen met de verduurzaming in Nederland. Daarom biedt Rabobank glastuinders in elk geval voor twee jaar de mogelijkheid hun CO2-voetafdruk te berekenen. Daarnaast is het de bedoeling op termijn dezelfde soort berekeningen aan te bieden binnen andere landbouwsectoren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    23° / 11°
    10 %
  • Zaterdag
    24° / 15°
    5 %
  • Zondag
    28° / 15°
    90 %
Meer weer