Nederlander verspilt 47 kilo voedsel

De Nederlandse consument heeft vorig jaar gemiddeld 47 kilo voedsel weggegooid. Dat is ongeveer evenveel als in 2010, toen de Nederlander gemiddeld 48 kilo voedsel verspilde.

Dat blijkt uit een analyse van huishoudelijk afval van bureau CRM in opdracht van de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken.

Zuivel, brood en groente gooien mensen het meest weg. Verder valt er nog veel winst te behalen voor rijst en pasta, waar vaak te veel van wordt gekookt.

Voedingscentrum

Het Voedingscentrum en Milieu Centraal begeleidden het onderzoek. Volgens Corné van Dooren van het Voedingscentrum kunnen mensen nog veel doen om minder voedsel weg te gooien.

'De verspilling vindt plaats doordat mensen te veel kopen, het eten niet op de juiste manier bewaren, maar ook doordat ze soms niet weten hoe ze restjes kunnen gebruiken', geeft Van Dooren aan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    6° / 3°
    10 %
  • Zaterdag
    4° / 1°
    10 %
  • Zondag
    7° / 3°
    10 %
Meer weer