Korteketensamenwerking resulteert in 'Het meest Brabantse worstenbroodje'

Biologische groothandel Udea heeft 'Het meest Brabantse worstenbroodje' gelanceerd. Alle ingrediënten zijn afkomstig van Brabantse boeren en andere ketenpartijen.

Korteketensamenwerking+resulteert+in+%27Het+meest+Brabantse+worstenbroodje%27
© Ekoplaza

Op het erf van varkenshouder Kees Scheepens in Oirschot vond de lancering van het worstenbroodje plaats. Scheepens: 'De romige smaak van het vlees is kenmerkend voor het Berkshire-varkensras, dat bekendstaat om uitstekende kwaliteit. Dit vlees heeft niet voor niets diverse smaakprijzen gewonnen.'

Gedeputeerde Marc Oudenhoven (Lokaal Brabant) noemt het worstenbroodje 'gruwelijk lekker' en benadrukt dat dit product symbool staat voor een toekomstbestendige agrarische sector.


Korte keten

Het graan wordt geteeld door Willem en Jan Groenenberg in gemeente Altena en gemalen door molenaar Sven Verbeek in Wijk en Aalburg. Vervolgens verwerkt Bakkerij Van der Westen in Waspik het meel tot deeg, terwijl Future Food Group uit Oss de worst produceert. Door deze korte keten blijft het proces transparant en lokaal, stelt Udea.

Het worstenbroodje is vanaf half maart in zowel diepvries- als bake-offvariant voorlopig exclusief verkrijgbaar bij Udea en daarnaast te koop bij biologische speciaalzaken en winkels van Ekoplaza. 'Daarnaast willen we dit Brabantse product breder beschikbaar maken via cateraars en horecaondernemers, zodat iedereen in Brabant ervan kan genieten', zegt Steven IJzerman van Udea.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    8° / 1°
    5 %
  • Zondag
    9° / 0°
    10 %
  • Maandag
    11° / -1°
    10 %
Meer weer