Ekoplaza gaat chips verkopen van robuuste aardappelrassen

Biologische supermarktketen Ekoplaza gaat een langjarige samenwerking aan met aardappelproducent FZ Organic Food voor de verkoop van chips die zijn gemaakt van robuuste aardappelrassen.

Ekoplaza+gaat+chips+verkopen+van+robuuste+aardappelrassen
© Ekoplaza

De uitbreiding van het assortiment chips betreft het merk Trafo. Deze nieuwe chips worden gemaakt van aardappelrassen die van nature beter bestand zijn tegen phytophthora. De betreffende aardappelen worden geteeld in Flevoland. Volgens Ekoplaza stelt de langjarige samenwerking met FZ Organic Food lokale aardappeltelers beter in staat om te innoveren met nieuwe rassen en om de kwaliteit van hun teelt hoog te houden.

Alle tafelaardappelen en aardappelen voor de verwerking tot chips die worden verkocht via Ekoplaza zijn geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen en ook zonder koper. Volgens kwaliteitsmanager Steven IJzerman van Ekoplaza golden deze voorwaarden al langer voor de vers verkochte aardappelen, maar nu dus ook voor de chipsaardappelen. Het gebruik van robuuste aardappelrassen geeft de telers volgens IJzerman meer oogstzekerheid.

Ekoplaza stelt dat de samenwerking van aardappelproducent FZ Organic Food zorgt voor een korte en transparante keten. Voor telers is het volgens de biologische supermarktketen vooral belangrijk dat ze meerdere sterke aardappelrassen kunnen telen om phytophthora ook in jaren met veel infecties beter te beheersen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    22° / 17°
    20 %
  • Maandag
    21° / 14°
    50 %
  • Dinsdag
    18° / 13°
    75 %
Meer weer