Aviko: 80 procent aardappelen geoogst

Iets meer dan 80 procent van de aardappelen in Nederland was eind vorige week geoogst. Dat meldt aardappelverwerker Aviko in een wekelijkse update van de oogstwerkzaamheden.

Aviko%3A+80+procent+aardappelen+geoogst
© Monique Jansen

De Nederlandse aardappeltelers zijn daarmee verder gevorderd met de oogst dan de collega's in de buurlanden. Toch zijn ook de Franse en Duitse telers al een eind gevorderd. In beide landen worden dit jaar aanzienlijk meer aardappelen geteeld, toch is al zo'n driekwart van de oogst daar binnen.

In het Verenigd Koninkrijk is inmiddels 70 procent van de aardappelen van het land, meldt Aviko. Daarmee hebben de Britten een behoorlijke slag geslagen in de afgelopen week, want uit het overzicht van de week ervoor bleek nog dat minder dan de helft was geoogst.

Door wisselvallig weer loopt de oogst in België wat verder achter. Ook ten opzichte van vorig jaar hebben de Belgen volgens Aviko nog een achterstand. Eind vorige week was 60 procent van de Belgische aardappelen van het land. Vorig jaar was dat in dezelfde week 70 procent.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    15° / 9°
    10 %
  • Donderdag
    17° / 6°
    5 %
  • Vrijdag
    19° / 11°
    20 %
Meer weer