Organisatie boerenprotest werd geschaduwd door politie

Sommige organisatoren van het boerenprotest op 1 oktober 2019 werden geschaduwd omdat de politie bang was voor een escalatie. Tijdens de speeches op het podium hield de politie de boel goed in de gaten. Dat blijkt uit de vierde aflevering van de podcastserie 'De Boerenprotesten - 5 jaar later' die dinsdag op nieuweoogst.nl verschijnt.

Organisatie+boerenprotest+werd+geschaduwd+door+politie
© Nieuwe Oogst

'Ik had een uur lang politie achter me aan', zegt akkerbouwer en medeorganisator Arjen Schuiling. 'Daarom heb ik een tijdje in mijn auto gezeten en even overlegd, want het is een vervelende situatie als je continu wordt geschaduwd.'

Daardoor kon Schuiling niet het podium op. Na een goed gesprek keerde de rust terug en kon hij uiteindelijk ook het podium op om de toespraken te volgen. 'Dat de politie bang was, was onterecht. Ik was niets geks van plan', benadrukt hij.

In de vierde aflevering van de podcastserie 'De Boerenprotesten - 5 jaar later' komen verder aan het woord: Mark van den Oever en Jeroen van Maanen van Farmers Defence Force, Bart Kemp van Agractie, Dirk Bruins van LTO en Tjeerd de Groot van D66. De vierde aflevering wordt dinsdag 8 oktober om 12 uur gelanceerd op nieuweoogst.nl/podcast en onder meer Spotify.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    18° / 12°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 12°
    75 %
  • Donderdag
    14° / 12°
    95 %
Meer weer