Organisatie boerenprotest blufte over aantal trekkers: 'We hadden geen idee'

De organisatie had geen enkel idee hoeveel trekkers er zouden komen tijdens het boerenprotest op 1 oktober 2019. Dat zegt Farmers Defence Force-voorman Mark van den Oever in de tweede aflevering van de podcast 'De Boerenprotesten - 5 jaar later' die dinsdag op nieuweoogst.nl verschijnt. 'We wisten aan het begin niet of er überhaupt iemand zou komen', vertelt hij.

Organisatie+boerenprotest+blufte+over+aantal+trekkers%3A+%27We+hadden+geen+idee%27
© Johan Wissink

'Er kwam een hoop rumoer en dan weet je wel dat je wat op de been brengt', zegt Van den Oever, die tegen verslaggevers soms ook maar wat zei. 'We hadden flink opgepookt in de media, maar dat was allemaal bluf. We hadden namelijk geen idee.'

De tweede aflevering van de podcast gaat over de laatste dagen voor het protest waarbij nog veel moest worden geregeld, zowel organisatorisch als financieel. Aan het woord komen Mark van den Oever en Jeroen van Maanen van Farmers Defence Force, Bart Kemp van Agractie, Dirk Bruins van LTO, Pieter Wolleswinkel van ForFarmers en Wilhelm Doeleman van communicatiebureau PDR. De tweede aflevering wordt dinsdag 24 september om 12 uur gelanceerd op nieuweoogst.nl/podcast en onder meer Spotify.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    18° / 10°
    60 %
  • Woensdag
    16° / 12°
    95 %
  • Donderdag
    17° / 12°
    95 %
Meer weer