Tjeerd de Groot: 'De minister had de halveringsuitspraak moeten doen, niet ik'

Oud-landbouwminister Carola Schouten had de uitspraak over de halvering van de veestapel moeten doen. Dat zegt voormalig D66-landbouwwoordvoerder Tjeerd de Groot in de eerste aflevering van de podcast 'De Boerenprotesten - 5 jaar later' die dinsdag op nieuweoogst.nl verschijnt. Hij doet uit de doeken hoe hij tot zijn beruchte halveringsuitspraak kwam.

Tjeerd+de+Groot%3A+%27De+minister+had+de+halveringsuitspraak+moeten+doen%2C+niet+ik%27
© Dirk Hol

De eerste aflevering van de podcast gaat over het ontstaan van het grote boerenprotest op 1 oktober 2019. De halveringsuitspraak van De Groot was voor veel boeren de druppel om in actie te komen. 'De minister had het moeten zeggen, maar deed het niet', blikt de D66'er terug. 'Ik heb haar toen gezegd dat ik de druk ging opvoeren en daarom heb ik de knuppel maar in het hoenderhok gegooid.'

Daarnaast komen Mark van den Oever en Jeroen van Maanen van Famers Defence Force, Bart Kemp van Agractie en Dirk Bruins van LTO aan het woord. De eerste aflevering wordt dinsdag 17 september om 12 uur gelanceerd op nieuweoogst.nl/podcast en onder meer Spotify.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 11°
    10 %
Meer weer