Mais hakselen na moeilijk en nat seizoen

De mais kan beter, maar gezien de omstandigheden dit groeiseizoen is melkveehouder Hendry Hegeman uit het Overijsselse Markelo niet ontevreden. Hegeman is deelnemer aan het Maismeetnet van Nieuwe Oogst. Vrijdag werd zijn mais gehakseld. 'Dit was een bewogen mais jaar met eigenlijk veel te veel regen. Daar heeft de mais ook aan geleden. Gelukkig hadden we de percelen dit jaar niet op onze laagste grond staan', prijst Hegeman zich gelukkig.

Ondanks de lastige en natte omstandigheden dit seizoen is de melkveehouder dan ook niet ontevreden. 'Ik denk dat de mais uitkomt op een drogestofpercentage van 35 procent.'

Omdat de verschillen tussen de percelen groot zijn, kuilt Hegeman op een bepaalde manier in. 'Wij hebben onze mais op 16 mei gezaaid. Andere percelen zijn wat later gezaaid en we hebben er wat percelen bij gekocht die vrij droog zijn', zegt hij. 'Die droge mais hebben we onder in de silo gedaan. Onze mais komt daarbovenop en de groenste mais helemaal bovenop. Zo kan het vocht erdoorheen gaan en komen we gemiddeld best mooi uit', verwacht de melkveehouder.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    18° / 12°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 12°
    75 %
  • Donderdag
    14° / 12°
    95 %
Meer weer