Frank Winter wint NK veebeoordelen 2024

Melkveehouder Frank Winter uit het Overijsselse Vriezenveen is zaterdag nationaal kampioen veebeoordelen geworden. Jasper van 't Oever uit het Overijsselse Kampen eindigde op de tweede plaats. Jorrit Riemersma uit het Friese Ternaard werd derde.

Frank+Winter+wint+NK+veebeoordelen+2024
© Freddy Schinkel

Na de twee ochtendrondes stond Winter nog achter Van 't Oever op een tweede plaats. Een sterke mondelinge toelichting op zijn plaatsing in de middagronde bracht hem volgens coöperatie CRV de overwinning.

De broers Martin en Jarwin de Man uit het Gelderse Herwijnen bezetten de vierde en de vijfde plaats. Martin de Man kreeg met een 9,8 de hoogste score van de dag voor zijn mondelinge toelichting. Jouke Holmer uit het Gelderse Laren was met een zesde plaats de beste debutant.


Biddinghuizen

Coöperatie CRV organiseerde het NK veebeoordelen dit jaar samen met en op het bedrijf van de familie Grin in het Flevolandse Biddinghuizen. In totaal deden vijftig deelnemers mee uit vrijwel alle provincies. In de maanden voorafgaand aan het NK heeft de top van iedere provincie zich via voorrondes geplaatst voor de eindronde. Herre Kuiper uit het Friese Elahuizen was de winnaar van 2023. Ook dit jaar deed hij weer mee.

Bij het beoordelen van het vee is het van belang dat veebeoordelaars de kwaliteit van de dieren goed kunnen inschatten en onderscheiden; de minpunten en goede punten kunnen benoemen en bediscussiëren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    18° / 12°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 12°
    75 %
  • Donderdag
    14° / 12°
    95 %
Meer weer