Hoftijzer Holsteins heerst in Hellevoetsluis

Hoftijzer Holsteins van Jan-Wilem Hoftijzer uit het Zuid-Hollandse Zwartewaal overtuigde zaterdag 10 augustus tijdens de fokveedag in het naburige Hellevoetsluis. Het bedrijf won niet alleen bij de bedrijfscollecties, maar leverde ook de kampioen en reservekampioen in zowel de vaarzen- als middenklasse én de algemeen kampioen.

Hoftijzer+Holsteins+heerst+in+Hellevoetsluis
© Eigen Foto

De winnaar bij de vaarzen was Hhz Lauren 1 (V. Stantons Chief), het reservelint ging naar Nellie 505 (V. Eba Davinci). In de middenklasse was Bea 272 (V. Morningview Radio) de beste. Tijdens de kampioenskeuring was Stantons Chief-dochter Gerda 241 haar secondante. Bea werd later op de dag ook uitgeroepen tot algemeen kampioen van de fokveedag.

Het kampioenslint bij de oudere koeien was voor Trijntje 213 (V. Duga Isy) van Van der Kooij uit Abbenbroek. Zij won ook de productieklasse voor dieren met een hoge levensproductie. En net als Bea 272 en Lauren 1 in hun klasse, de prijs voor het beste uier bij de oudere koeien.

Het reservekampioenschap is in deze laatste groep gewonnen door Impression-dochter Frida 202 van melkveebedrijf Swank uit Nieuw-Beijerland. In deze klasse was de concurrentie groot; in haar rubriek, eveneens de productieklasse, stond Frieda nog op de derde plaats.

Bij de bedrijfsgroepen versloeg die van Jan-Willem Hoftijzer de groep van maatschap Poot uit Rockanje.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    23° / 13°
    10 %
  • Vrijdag
    23° / 12°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 12°
    0 %
Meer weer