Zuivelnoteringen schieten voor het eerst in de min

Na weken van stijgende en vorige week stabiele zuivelnoteringen schiet een aantal noteringen van ZuivelNL deze week in de min. Van de notering van verse boter gaat 10 euro af per 100 kilo, exclusief btw.

Zuivelnoteringen+schieten+voor+het+eerst+in+de+min
© Twan Wiermans

De notering voor verse boter staat daardoor in week 40 exact op 800 euro, wat nog altijd hoog is. De notering voor vollemelkpoeder blijft stabiel staan op 441 euro. De noteringen voor mageremelkpoeder dalen allebei. Mageremelkpoeder voor consumptiedoeleinden daalt met 6 euro naar 252 euro. Van de notering voor mageremelkpoeder voor diervoeders gaat 7 euro af, wat eveneens een notering van 252 euro geeft.

Weipoeder blijft deze week stabiel staan op 91 euro. De noteringen stonden de laatste maanden in het teken van stijging. De notering voor verse boter steeg al sinds de eerste week van juli (week 28). In die week noteerde verse boter nog 665 euro. Op het hoogste punt in de afgelopen twee weken was dat 810 euro. De noteringen voor vollemelkpoeder en weipoeder lieten een vergelijkbare stijging zien in de afgelopen maanden.



Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    16° / 3°
    10 %
  • Zaterdag
    16° / 2°
    10 %
  • Zondag
    14° / 8°
    60 %
Meer weer