Stijging zuivelnoteringen zet door

Bij de Nederlandse zuivelnoteringen van ZuivelNL van deze week is er opnieuw een plus voor alle producten. De stijging is wel iets minder fors. De Nieuw-Zeelandse Global Dairy Trade laat een bescheiden toename zien na een lichte daling twee weken geleden.

Stijging+zuivelnoteringen+zet+door
© Pixabay

Voor verse boter komt er na de stijging van 10 euro vorige week deze week nog eens 5 euro bij. Daarmee komt die notering deze week op 810 euro.

Voor vollemelkpoeder is er na de stijging van 7 euro vorige week dit keer een toename van 3 euro naar 438 euro. Nadat de prijzen van de mageremelkpoeders voor consumptiedoeleinden en diervoeders vorige week beide een plus kenden van 4 euro, komt daar bij beide deze week ook 3 euro bij. De notering van mageremelkpoeder voor consumptiedoeleinden komt op 260 euro en die voor veevoerdoeleinden 1 euro lager op 259 euro.

Weipoeder kent na een plus van 2 euro vorige week nu met 89 euro een 1 euro hogere notering.



Bij de notering van de Global Dairy Trade (GDT) in Nieuw-Zeeland, een belangrijke graadmeter voor de internationale zuivelhandel, is er een bescheiden plus. Deze notering wordt internationaal als graadmeter voor de zuivelmarktprijzen gezien. De GDT Price Index komt met 1.150 punten 0,8 procent hoger uit dan twee weken geleden, toen die op 1.142 punten uitkwam.

Hier noteerden melkvet en boter respectievelijk 1,2 en 1,7 procent lager, terwijl mageremelkpoeder en vollemelkpoeder juist respectievelijk 2,2 procent en 1,5 procent stegen. Verder waren er plussen voor cheddar en lactose. Lactose wordt in Nederland al enkele jaren niet meer meegenomen in de melkprijsbepaling.



Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 12°
    10 %
  • Zondag
    22° / 12°
    40 %
Meer weer