Webinar 'Boeren met energie: wat er wél kan!'

Een meerderheid van de Nederlandse boeren ondervindt effecten van klimaatverandering op hun bedrijf en ruim de helft van de agrarisch ondernemers overweegt te investeren in duurzame energie. Dat blijkt uit de enquête die Nieuwe Oogst eind vorig jaar in opdracht van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) heeft gehouden. Naar aanleiding van deze uitslagen vond dinsdagavond het webinar 'Boeren met energie: wat er wél kan!' plaats.

Hoofdredacteur Esther de Snoo van Nieuwe Oogst gaat in gesprek met NVDE-voorzitter Olof van der Gaag, Erwin Haveman van LTO, akkerbouwer Jacob Jan Dogterom en melkveehouder Tijmen van Zessen.

Tijdens het webinar krijgen agrarisch ondernemers handvatten om ook daadwerkelijk een start te maken om zo te investeren in duurzame energie en daarmee kosten te besparen, minder afhankelijk te zijn van fluctuerende energieprijzen en als aanvullend verdienmodel. Hoe kunnen zonnepanelen, windenergie, batterijen, monomestvergisting, biomassa en geothermie het agrarisch bedrijf versterken en het verdienmodel verbeteren? Wat laten de gepresenteerde plannen van Prinsjesdag zien?

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    15° / 6°
    10 %
  • Vrijdag
    16° / 3°
    10 %
  • Zaterdag
    15° / 4°
    10 %
Meer weer