Webinar 'Boeren met energie: wat er wél kan!'

Nieuwe Oogst hield eind vorig jaar in opdracht van Nederlandse Vereniging Duurzame Energie een enquête over hoe agrariërs tegen duurzame energie aankijken en wat zij merken van de effecten van klimaatverandering op hun onderneming. Naar aanleiding van de uitslagen van de enqûete wordt dinsdag 1 oktober een webinar gehouden.

Webinar+%27Boeren+met+energie%3A+wat+er+w%C3%A9l+kan%21%27
© Shutterstock

Uit de enquête bleek dat een meerderheid van de Nederlandse boeren de effecten van klimaatverandering op hun bedrijf merkt. Ruim de helft van de agrarisch ondernemers overweegt te investeren in duurzame energie, om daarmee kosten te besparen, minder afhankelijk te zijn van fluctuerende energieprijzen en als aanvullend verdienmodel.

Wel missen de ondernemers vaak handvatten om ook daadwerkelijk een start te maken met duurzame energietechnieken. Hoe kunnen zonnepanelen, windenergie, batterijen, monomestvergisting, biomassa en geothermie het agrarisch bedrijf versterken en het verdienmodel verbeteren? Wat laten de gepresenteerde plannen met Prinsjesdag zien?

Hoofdredacteur Esther de Snoo van Nieuwe Oogst gaat hier op dinsdag 1 oktober over in gesprek met onder meer NVDE-voorzitter Olof van der Gaag, Erwin Haveman van LTO, akkerbouwer Jacob Jan Dogterom en melkveehouder Tijmen van Zesse. Aanmelden voor het webinar kan hier: Boeren met energie: wat er wél kan! Het webinar begint om 20 uur.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 11°
    90 %
  • Zaterdag
    13° / 8°
    40 %
  • Zondag
    15° / 5°
    10 %
Meer weer