Systeem om versleten vloerroosters te vervangen wint zilver op EuroTier

Met de FlexiPig Floor System kunnen versleten roosters in varkensstallen snel en relatief goedkoop worden gerenoveerd. Voor deze innovatie ontvangt Asbo Floor Systems een zilveren medaille op EuroTier. De veehouderijbeurs vindt plaats van 12 tot en met 15 november het Duitse Hannover.

Systeem+om+versleten+vloerroosters+te+vervangen+wint+zilver+op+EuroTier
© Asbo Floor Systems

Directeur Roland van Asten van Asbo Floor Systems meldt dat de ontwikkeling is ontstaan op de eigen varkensbedrijven van de Van Asten Group. 'De vleesvarkens lagen op volledig rooster en die roosters waren flink versleten. We zijn gaan kijken hoe we dat konden aanpakken zonder de roosters compleet te hoeven vervangen en tegelijk ook een deel dichte vloer te maken.'

Het heeft geresulteerd in aluminum strips met een exacte spleetbreedte van 18 millimeter die met een speciale coating op de bestaande roosters worden vastgezet. Na de eerste laag komt er nog een coating overheen die wordt bezand, zodat de vloer tegelijkertijd goed is te reinigen en toch niet glad is.


Volgens het juryrapport van de verkiezing op EuroTier maakt het FlexiPigFloor-systeem eenvoudige, permanente en kosteneffectieve reparaties van versleten roostervloeren mogelijk, omdat het niet nodig is de bestaande roosters compleet te vervangen. De versleten roostervloeren zijn aan te passen aan de nieuwe wettelijke eisen voor onder andere dierenwelzijn, terwijl tegelijk de veiligheid van de vloer wordt verbeterd.

Om een dichte vloer te maken zijn er aluminium strips met 5 vijf procent ronde gaten van 20 millimeter die op dezelfde manier op de roosters is vast te zetten en met een coating wordt afgewerkt. Dat zorgt voor een dichte vloer die goed schoon blijft, ervaart Van Asten op zijn eigen bedrijf.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 11°
    90 %
  • Zaterdag
    13° / 8°
    40 %
  • Zondag
    15° / 5°
    10 %
Meer weer