Pluimveeslachterij Teker neemt konijnenslachterij Lonki over

Konijnenslachterij Lonki in het Belgische Temse, marktleider in de Benelux en Duitsland, is sinds 6 september in handen van pluimveeslachterij Teker in het Belgische Willebroek. Op de locatie van Lonki komt ook een slachtlijn voor pluimvee, omdat de nieuwbouw van Teker nog niet gereed is.

Pluimveeslachterij+Teker+neemt+konijnenslachterij+Lonki+over
© Nieuwe Oogst

Pluimveeslachtbedrijf Teker in Willebroek werd in juli 2022 door brand verwoest. Daarop stapte het bedrijf over op een tijdelijke locatie in het Belgische Genk. Ondertussen begon de bouw van een nieuwe fabriek. Het contract met de eigenaren van die locatie verliep op 1 augustus van dit jaar en een verlenging was niet mogelijk, meldt made-in.be. Een nieuwe slachtlocatie is overigens pas dit najaar operatief.

Daarop zocht Teker contact met Lonki. Dit is geen onbekende voor directeur Hasan Teker van de gelijknamige slachterij. 'We maken al jaren gebruik van hun diepvriesopslag en zij slachten net als wij op halalwijze.' Hier werd al snel de samenwerking aangegaan.


Aanvoer beperkt

Lonki zoekt ook naar diversificatie. Het aantal slachtkonijnen is beperkt, net als de aanwas van nieuwe konijnenhouders. In januari 2022 werd al het handelsfonds van vleesgroothandel Frigo overgenomen, waarmee door Lonki ook onder meer lam, rund en wild werd aangeboden.

Eigenaren Frank en Marjan De Boeck van Lonki hebben geen opvolger in de familie en raakten geïnspireerd door de aanpak van de familie Teker, wat mede bijdroeg aan de bedrijfsoverdracht. Beide bedrijven tellen ruim 110 personeelsleden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 12°
    10 %
  • Zondag
    22° / 12°
    40 %
Meer weer