55.000 bezoekers voor AgroTechniek Holland en GroenTechniek Holland

55.000 boeren, loonwerkers en groenprofessionals bezochten van 11 tot en met 14 september AgroTechniek Holland (ATH) en GroenTechniek Holland in het Flevolandse Biddinghuizen. Beursdirecteur Willem Bierema is te spreken over het verloop van de vakbeurzen. 'Er waren opvallend veel jongeren en studenten, de boeren van de toekomst', stelt hij tevreden.

55%2E000+bezoekers+voor+AgroTechniek+Holland+en+GroenTechniek+Holland
© Frits Huiden

Het beursterrein van dik 10 hectare was gevuld met ruim vijfduizend trekkers, machines en gereedschappen van meer dan vijfhonderd merken. Volgens Bierema was de stemming onder de bezoekers vier dagen lang positief. Ook toen buien, hagel en zon elkaar afwisselden op de eerste dag.

Henk Hanskamp van technisch innovatiebedrijf Hanskamp stond 'met alle concurrenten' op het Panorama Mestdag Paviljoen, een nieuw initiatief van de beursorganisatie. 'Het paviljoen was actueel en melkveehouders wisten ons goed te vinden', zegt Hanskamp. Jeroen Huijsmans van Dabekausen, een bedrijf dat onder meer arm- en klepelmaaiers maakt, noemt de mixzone tussen de agro- en groenbeurs een gouden greep. 'Al onze doelgroepen waren daar.'


Pon Equipment, dealer van Caterpillar, had dit jaar voor het eerst een stand op ATH. 'Ik had al van collega's gehoord dat het een goede beurs was, maar heb het nu zelf ook ervaren', zegt Marco Borgman namens het bedrijf. 'Het is een laagdrempelig platform waar we zowel ons product als merk kunnen promoten. De bezoekers kwamen uit het hele land, van Zeeland tot Groningen.'


Veel jeugdige bezoekers

Ook Mechan Groep is tevreden over het verloop van de beurs. 'Mooi dat er ook veel jeugdige bezoekers waren, die we voor onze merkbeleving graag zien', meldt marketingmanager William Zweerts de Jong.


De vakjury van ATH kende de Bronzen Sikkel 2024 toe aan de IntelliSense van New Holland. De tweede prijs van deze innovatieprijs werd gedeeld door de iXter B veldspuit met SKAi Spotspray cameratechniek van Kverneland en de spotsprayer Rumex RXF-900 van Landkracht Agri BV. De derde prijs was voor folierolhouder FRH van Kemp Machines. De spotsprayer van Landkracht won de ATH-publieksprijs met 23 procent van de stemmen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 11°
    10 %
Meer weer