Hans Huistra nieuwe directeur van Royal HZPC Group

Hans Huistra neemt maandag 2 september het stokje over van Gerard Backx als directeur van Royal HZPC Group. De komende periode zal Backx zijn ervaring en expertise nog inzetten voor de aardappelveredelaar in het Friese Joure. Daarna stopt de aftredend directeur definitief bij het bedrijf.

Hans+Huistra+nieuwe+directeur+van+Royal+HZPC+Group
© HZPC

Met Huistra heeft Royal HZPC een directeur aangetrokken die ruim dertig jaar leiderschapservaring heeft. De geboren Fries heeft belangrijke posities bekleed bij gerenommeerde organisaties als Unilever, FrieslandCampina, Hero en Fonterra. Daarnaast heeft Huistra de afgelopen zeven jaar bijgedragen aan de raad van toezicht van Royal Cosun.

In zijn carrière heeft de nieuwe Royal HZPC-directeur diverse landen bezocht, wat hem een breed spectrum aan ervaring heeft opgeleverd in de agrarische en voedselsector in Europa, de Verenigde Staten en Afrika. Huistra is van plan om zoveel mogelijk collega's en partners te ontmoeten. 'Ik kijk ernaar uit om de komende periode veel klanten, telers, collega's en andere samenwerkingspartners persoonlijk te ontmoeten en samen met hen een zo groot mogelijk bijdrage te leveren aan het voeden van de groeiende wereldbevolking.'

Scheidend directeur Backx blijft nog actief voor Royal HZPC tot en met ten minste de Potato Days van HZPC en Stet Holland op 7 en 8 november 2024. Deze overgangsperiode zorgt volgens Royal HZPC voor een grondige overdracht aan Huistra.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 12°
    10 %
  • Zondag
    22° / 12°
    40 %
Meer weer