Vast aanspreekpunt bij provincie voor Gelderse boeren

Gelderse boeren en tuinders krijgen een vast aanspreekpunt bij de provincie. In vier regio's heeft Gelderland een accountmanager landbouw aangesteld die moet zorgen voor laagdrempelig en soepel contact met agrariërs.

Vast+aanspreekpunt+bij+provincie+voor+Gelderse+boeren
© Job Hiddink

Het gaat om de regio's Achterhoek, Noord- en Zuid-Veluwe en de Betuwe. De accountmanagers komen desgewenst bij agrarisch ondernemers thuis om met hen in gesprek te gaan. Mogelijke onderwerpen die de provincie noemt zijn ontwikkeling van het bedrijf, subsidiemogelijkheden, hulp bij innovatie, omschakeling, verplaatsen of stoppen.

De accountmanagers hebben een groot netwerk binnen de provincie om vragen te helpen beantwoorden, stelt provincie Gelderland. Er zijn meer provincies die met zulke aanspreekpunten werken. Zo kent Utrecht sinds 2020 plattelandscoaches met een vergelijkbare rol.


'Ik hoor van agrariërs die ik spreek dat ze vaak niet weten waar ze bij de provincie moeten zijn voor vragen over regelingen, subsidies, vergunningen of andere zaken. Nu kunnen ze voor alles terecht bij een accounthouder landbouw. Dat maakt het een stukje makkelijker', zegt Harold Zoet, gedeputeerde landbouw, natuur en stikstof.

Boeren en tuinders in Gelderland die contact willen komen met een accountmanager landbouw kunnen zich daarvoor wenden tot het provincieloket.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    23° / 12°
    0 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    0 %
  • Vrijdag
    24° / 12°
    0 %
Meer weer