Nieuw seizoen 'Of Je Worst Lust' trapt af met duurzaamheid, boer en consument

De podcast 'Of je Worst Lust', waarin allerlei facetten van de vleesconsumptie worden besproken, startte 3 september met een nieuw seizoen. In die eerste aflevering spreken hoofdredacteur Esther de Snoo van Nieuwe Oogst en Paulien van der Geest van Milieu Centraal over duurzaamheid, de boer en de consument.

Nieuw+seizoen+%27Of+Je+Worst+Lust%27+trapt+af+met+duurzaamheid%2C+boer+en+consument
© Twan Wiermans

In de podcastserie 'Of Je Worst Lust' worden in discussievorm feiten en fabels over het eten van vlees en de productie ervan onder de loep genomen. Onder leiding van podcastmaker Joost Scholten gaan in de eerste aflevering van het tweede seizoen De Snoo en Van der Geest aan de hand van vijf stellingen met elkaar in gesprek.

Een van de vragen waar ze op ingaan: 'Is krimp van de veestapel om de natuur te beschermen niet noodzakelijk als Nederlandse veehouders blijven verduurzamen met innovaties?' Ook bespreken ze stellingen over beleid in relatie tot duurzaamheidsinvesteringen, krimp van de veestapel in relatie tot inkomen en export en de ontwikkeling van keurmerken en een eerlijke prijs waarin ook maatschappelijke kosten zijn meegenomen.

De podcast sluit af met de stelling dat er een keurmerk moet komen 'van Nederlandse bodem' zodat consumenten weten dat dit vlees aan de hoogste eisen voldoet qua duurzaamheid en diervriendelijkheid. Van der Geest spreekt van een hol logo. 'Er zijn zoveel verschillende soorten landbouw, dat kun je niet over één kam scheren.' De Snoo: 'Ik sluit me daarbij aan en ben tegen een wildgroei van keurmerken waardoor de consument door de bomen het bos niet meer ziet.'



Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    23° / 12°
    0 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    0 %
  • Vrijdag
    23° / 12°
    0 %
Meer weer